Te heet onder uw voeten

 

In industriële bedrijven moeten de vloeren vaak niet enkel wisselende omgevingstemperaturen kunnen weerstaan, maar ook rechtstreeks hittecontact. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de chemische industrie en bij voedselverwerkende bedrijven zoals bakkerijen en industriële grootkeukens.

Traditionele kunststofvloeren (zoals epoxy en polyurethaan) verweken bij een temperatuur boven de 60 °C en bereiken hierbij hun limiet. Het gevolg hiervan is dat in dit soort extreme omstandigheden de vloerafwerking loslaat, stukgaat of bladdert. Dit is vaak het gevolg van verkeerde keuzes die zijn gemaakt in het voortraject, maar ook vaak het gevolg van een voorschrijver die ergens de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt.

Bij ons weet u zeker dat uw vloer niet hetzelfde lot ondergaat. Wij zorgen voor een oplossing die jarenlang meegaat, zodat u zich kunt concentreren op de corebusiness van uw bedrijf.

Een polyurethaan-cementvloer is, zoals de naam al zegt, een vloer op basis van een mix van polyurethaan en cement. PU-cementvloeren zijn door de hybride minerale samenstelling bestendig tegen wisselend temperaturen van -40 °C tot maximaal 120 °C. Deze vloeren zijn uitstekend toepasbaar in ruimten waar hoge mechanische, thermische en chemische belasting (of combinaties hiervan) een rol spelen.

Omdat wij niet gelieerd zijn aan welke producent dan ook, hebben wij een onfhankelijke positie in de markt. Wij redeneren niet vanuit 1 leverancier, maar redeneren vanuit wat verkrijgbaar is in de markt.
Veelal is het zo dat een producent van materialen haar eigen applicatiebedrijven heeft waar de bal naar toe wordt gespeeld. Wij draaien het om en stemmen de leverancier af op wat uw vloer echt nodig heeft.
Wij vergelijken voor u de eigenschappen/voorwaarden van de verschillende leveranciers en stemmen dit indien gewenst in nauw overleg met u af.

Kenmerken voor deze PU-cementvloeren zijn:

  • Een zeer hoge chemische bestendigheid
  • Uitstekende antislip
  • Mechanisch zeer zwaar belastbaar
  • Aan te brengen op vers beton
  • Snel belastbaar, binnen één à twee dagen
  • Antistatische uitvoering mogelijk
  • Volledig geschikt voor de voedselindustrie (HACCP)
Als u op vloeren staat

Sta dan op ons !