Anti-Bacteriële Vloeren met een sterretje

 

Kunststofvloeren zijn bij uitstek de bodembedekkers in de voedings- en levensmiddelenindustrie. Van slachterijen tot grootkeukens en van bakkerijen tot brouwerijen: je komt de kunststofvloer overal tegen. Meestal is deze bodembedekker ook dwingend voorgeschreven. De kunststofvloer zorgt voor antislip, slijtvastheid en optimale hygiëne en is bestand tegen zowel chemische als mechanische belasting en hogedrukreiniging.

Voor de Foodsector maken wij gebruik van de wereldwijd toegepaste Duracon®-systemen en Flowcrete®-systemen van CPG Europe. Met deze systemen is het mogelijk vloeren te maken met een sterretje. Het systeem sluit naadloos aan bij alle eisen die gesteld worden aan een bedrijfsvloer in de Foodsector. Bovendien zijn de MMA vloeren al uitgehard na twee uur! en zijn de PMMA vloeren aan te brengen tot ver onder het vriespunt.

Het neusje van de zalm is onze Flowcrete®-vloer. Deze vloer is bestand tegen een combinatie van een hoge thermische en chemische belasting, is gecertificeerd en voldoet aan de Europese richtlijnen voor de voedingsindustrie. Maar deze vloersystemen gaan nog een stapje verder……………………………

Flowcrete® vertegenwoordigt een nieuwe generatie hoogstaande antimicrobiële vloeren, gebaseerd op het gebruik van zilver, in combinatie met Polygiëne®, dat tot 99% van de bacteriën door contact dood.

Zilver is een natuurlijk element dat bekend staat om het vermogen om te zuiveren en te beschermen tegen bacteriële infecties – en het biedt een aantrekkelijk, milieuvriendelijk alternatief voor chemisch geproduceerde antimicrobiële stoffen.

Flowfresh®, door HACCP International gecertificeerd als veilig voor gebruik in de voedselverwerking, biedt totale bescherming. Er vindt een continue migratie van zilverionen plaats naar het contactoppervlak waar zij grampositieve en gramnegatieve bacteriën en virussen aanvallen. Deze technologie blijft gedurende de gehele levensduur van de vloer actief, zelfs als de vloer beschadigd of versleten raakt, in tegenstelling tot coating of oppervlaktebehandelingen.

Flowfresh® voldoet aan de ISO 22196-standaard aangaande het evalueren van antimicrobiële activiteit van antimicrobieel behandelde kunststoffen en andere niet-poreuze oppervlakken

Als u op vloeren staat

Sta dan op ons !